Приказка за качествените атрибути на една система, GDPR, Любчето, Вайбър, Замунда и хасанчо, петканчо, рапунцел и разни други

Наскоро се разчу, че търговския регистър го нямало. Опитам аз да пусна фактура и да намеря ответната страна в софтуера, който ползвам и греда не става.

Викам на счетоводителката Любче кво става бе, нещо този бъгав софтуер дет го избра за фактурите не работи, а Любчето вика, ааа не този път регистъра го няма…

Гледам аз и ругая и преписвам от Вайбър разни данни на другата фирма от сниман скриншот. Сигурно още 100 – 200 к хора са били като мен, колко ли фактури са се омазали и т.н.

Същевременно един приятел ми праща пак по тоз добър еврейски тул Вайбъра следното

targovskia

И си викам ех деа, дори и да е истина, супер намериха го търговския и сега поне могат да си го дръгпнат и да го възстановят :)

Иначе този същия ми праща и друго

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/39154818_519521585137074_6298258897484382208_n.jpg?_nc_cat=0&oh=7c0f96479d92655a644f69df789a17e7&oe=5BF33BCB

Мисля си, че след като им ударят по една прическа на паница няма нужда нито от повече думи, нито от оставки.

То туй то че сме объркали фактурите ама лични данни, ала бала, GDPR (4%) от оборота, европейски директиви, ейй за нищо ги нямат деа.

Та може би е добре Хасанчо, Петканчо, Любчето и много други да вземат да поискат от държатата тия 4% и да вземат да ги похарчат за нещо разумно (примерно китайски стоки от по левче) така ще инвестираме в китайската икономика и китайците ще дойдат да ни турят един търговски регистър като хората.

Но като хората в живота няма. Там се учи и чете и се вземат последователни решения на база на аргументи и изсквания съответно има там едни курсове по архитектури, дет се учат едни качества на системата.

Ако може някой да напише какви би трябвало да са качествените атрибути на тази на търговския, ще му бъда безкрайно благодарен, белким някой прочете и се вразуми….

 

 

 

This entry was posted in Architectures for Software Systems, IT sector in Bulgaria. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 7 = zero